20.04.2014

Milchmonster - Martha genserTilfeldigvis kom jeg over en nettside som heter www.dasmilchmonster.de via instagram. Jeg hadde sett noen fine gensere laget etter et mønster fra denne nettsiden og bestemte meg for å sjekke ut dette.

Mønsteret er på Tysk men har mange gode bilder som gjør det lett å sy genseren når man har litt erfaring med å sy klær fra før. Jeg synes at størrelsene stemmer veldig godt overens med virkeligheten men avhengig av strekken i stoffet man bruker så må man vurdere å gå opp en størrelse (vanlig jersey kan man bruke den størrelsen man vanligvis har). Jeg måtte forlenge ribben litt på armene da størrelsen i mønsteret ikke var helt lang nok for mine armer.

Genseren kan lages på mange forskjellige måter: med lange eller korte armer, med eller uten hals, rund eller v-hals, med eller uten lommer, ... Og alt er veldig godt beskrevet! Genseren kan lages både som kort og lang modell, men jeg synes at den korte modellen går langt ned på rumpen også, så hvis man vil ha den rett nedenfor beltekanten på buksen så må man nok forkorte den litt.

Jeg har nå tilsammen sydd 3 gensere og 1 topp etter dette mønsteret og jeg tror at det kan bli flere for jeg synes at den sitter veldig godt på.

Min første genser, kort modell

Genser nr 2, kjolemodell (jeg måtte gå opp i størrelse da dette stoffet ikke hadde like mye stretch som jersey)

Genser nr 3, her har jeg lagt til blondekant rundt lommene og nederst

Og en topp etter samme mønster, med 3/4 armer (da tok jeg bare kortere ribb) og v-hals2 kommentarer:

  1. Tusen takk! Håper jeg kan være til inspirasjon ved å vise mønstre sydd ferdig slik at man ser litt bedre hvordan resultatet kan bli!

    SvarSlett