26.09.2014

Neo genser og DIY på falsk coversøm


Jeg er alltid på jakt etter kjekke mønstre å prøve ut. Jeg har sydd en del etter Heilt Spesiell og Jubel sine mønstre men det er kjekt å prøve noe nytt. Denne gangen ble det et mønster fra ki-ba-doo som heter Neo. Stoffet jeg har brukt er Lillestoff jersey som er til salgs hos Olivias og kan kjøpes her.

Mønsteret kjøpes her og skrives ut som PDF. Modellen kan syes med eller uten hette og har både "elbow patches" og "shoulder patches". Dette gjør genseren litt annerledes enn andre mønstre synes jeg og her er det lett å bruke litt forskjellige farger som matcher hovedstoffet.Jeg brukte oransje ribb til skulder- og armlappene. For armlappene brukte jeg vlieselin også før jeg sydde dem fast på selve genseren. Da jeg ikke føler meg helt komfortabel med coveren ennå og ikke har hatt så god tid til å prøve meg fram heller satset jeg heller på en falsk coversøm.

Denne falske coversømmen er noe jeg kom på selv, men som sikkert mange allerede visste om. Det jeg gjorde var å overlocke armlappene først med svart tråd for så å sy dem fast med vanlig maskin og vanlig rettsøm. Da sydde jeg en rettsøm over den ytterste overlockrettsømmen slik at den ikke vises. Denne teknikken kan man også bruke over andre sømmer (armsømmer etc) om man ikke har cover. I så tilfelle overlocker man begge deler (eller i alle fall den delen som er på toppen og som vil vise) og legger dem oppå hverandre for så å sy vanlig rettsøm. Da ser det ut som man har sydd med coverlock :) Hva synes dere om denne sømmen? Ser dere hvor jeg har sydd rettsøm over overlocksømmen?

For å gjøre genseren litt sprek valgte jeg 3 forskjellige KAM trykknapper som passer til skaterstoffet.
 


4 kommentarer:

 1. Skal prøve å få sydd noe til gutta mine i dag. Tror jeg skal la meg insprere av deg.
  Ellen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å høre Ellen! Gleder meg til å se resultatet :)

   Slett
 2. Kjempefin genser! Deilige fargesammensetninger og prikken over i'en var de forskjellige knappene.

  SvarSlett
 3. Takk! Kjekt å kunne leke litt med farger :)

  SvarSlett