04.05.2015

Lady Rose i glitter french terry med påfuglHusker dere min siste Lady Rose med vinyltrykk av en ugle (se her)? Når jeg kjøpte dette trykket kjøpte jeg også denne påfuglen og siden jeg liker Lady Rose mønsteret så godt ble det en til med vinyltrykk.Det jeg liker så godt med mønsteret er at den er veldig "casual", den er litt tettsittende over brystene men løsere rundt magen og halsen er litt lenger ut på skuldrene enn andre gensere. Man kan sy den med hette (slik jeg har gjort her) eller man kan sy på vanlig halsribb slik som jeg har gjort på denne. Og i tillegg går det veldig fort når man dropper hetten!
Genseren er forlenget ca 10 cm og lagt opp med dobbelnål på coveren med brett på 3 cm. Ermene er forkortet til å være 3/4 og lagt til ribb. Halsribben til min genser i str 38 er klippet 60 cm lang og 4,5 cm høy. Halsribben er sydd ned med dobbelnål på covermaskinen fordi jeg synes det er finest når den ligger helt flat.Stoffet jeg har sydd av er glitter French Terry produsert av Lillestoff som snille Judith Kjekk og Søt bestilte inn spesielt til meg! Stoffet er ikke økologisk men er veldig myk og jeg elsker den grovere baksiden med de store løkkene. Jeg brukte innsiden av stoffet til å sy ribb nederst på ermene og dette synes jeg ga genseren et kult og litt mer sporty utseende.Påfuglen er i svart vinyl med sølv og blå glitter detaljer, noe jeg synes passer veldig godt til dette glitterstoffet. Jeg liker så godt å bruke vinyl på ensfargede stoffer, for det er virkelig prikken over i'en men samtidig så blir plagget fortsatt ganske nøytralt.

Samtidig med denne sydde jeg en til genser av samme mønster, men denne på bestilling til en god venninne. Hun bruker samme størrelse som meg så her var det veldig lett fordi jeg ikke trengte å gjøre noen endringer! Den eneste utfordringen på denne var å få stripene til å matche på sidene og under ermene, men jeg synes jeg fikk det til greit! Halsribben klippet jeg andre veien slik at stripene vises der også. Håper mottakeren blir fornøyd!3 kommentarer: