05.12.2014

Frau Fannie i jeansjersey


Nå har jeg prøvd ut enda et tysk mønster, denne gangen Frau Fannie fra Schnittreif. Mønsteret kjøpes her og man kan velge om man kjøper den ferdig skrevet ut og sendt i posten eller som PDF som skrives ut hjemme. Jeg har blitt veldig glad i PDF. Man kan skrive det ut så mange ganger man vil (for eksempel hvis det viser seg at man har klippet en størrelse for liten) og det viktigste: man kan sy med en gang og trenger ikke å vente på posten!

 


Kjolen har 2-delt bakstykke slik at det passer godt for de med litt svai i ryggen. Skjørtedelen begynner rett over hoftene (i alle fall i mitt tilfelle) og har lommer. Jeg målte meg og var ifølge måltabellen et sted mellom S og M. Jeg bestemte meg for å klippe størrelse S med litt ekstra sømrom. Dette passet bra på nederdelen men på overdelen måtte jeg ta den inn en del.


Jeg har brukt min covermaskin med brun tråd til å sy over de fleste sømmene. Når jeg legger opp kjoler pleier jeg å sy sidesømmene først for så å sy med coveren rundt. Jeg avslutter da ved å sy noen cm over begynnelsen av sømmen og så feste trådene på baksiden. Denne måten fungerer ikke så bra til for eksempel ermene da det ikke er så god plass. Da syr jeg først coversømmen for så å sy ermene sammen i siden. Etter det så syr jeg sømmen ned med en stikning, som vist på bildet nedenfor.


Jeg har sydd min kjole i jeansjersey fra Lillestoff. Dette er et herlig stoff som det er veldig god stretch i og som har en myk bakside som kan ligne sweater/isoli. I lommene har jeg brukt jersey med hvite og brune striper også fra Lillestoff.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar