22.03.2015

En nostalgisk Out & About DressDette tror jeg er min tredje Out & About Dress fra Sew Caroline og jeg er ikke lei ennå :) Se mine 2 andre kjoler i innlegget her.Denne gangen sydde jeg også str XS (jeg har M til vanlig så størrelsene er ganske store!). Jeg har siden sist (som var ca for et år siden) perfeksjonert rynketeknikken en del ser jeg. Jeg syr to rynketråder men sørger for at den ene rynketråden går utenfor sømonn, på denne måten blir rynkene mye finere og man får ikke små "legg" i stedet for rynker.


Stoffet jeg har sydd denne kjolen av heter Black Rose fra Lillestoff og er kjøpt hos Olivias (se her). Stoffet minner meg en del om noen skjørt min mamma hadde når jeg var liten og som jeg elsket å låne og gå rundt i sammen med noen høyhælede sko jeg fant i hennes skoskap :)For første gang har jeg brukt coveren til topstitching rundt ribb. På bildene under kan dere se hvordan jeg har brukt 2 nåler (midterste og høyre) til å sy ribben ned etter at jeg overlocket den fast til kjolen. Jeg synes faktisk at resultatet ble finere enn om jeg hadde brukt min vanlig maskin og rettsøm, samt at sømmen blir mer elastisk i tillegg. Denne teknikken kommer jeg til å bruke mye igjen tror jeg!
Jeg hadde litt lyst på en maxikjole (som følger med i mønsteret) men hadde dessverre ikke nok stoff (jeg kjøpte 2m), derfor ble det en knelang versjon med 3/4 ermer.


Jeg synes at denne type kjoler blir finest med belte og heldigvis hadde jeg et som passet til :)

Det var veldig kjekt å endelig få sy noe til meg selv igjen etter mange dager med bare barneklær. For de som ønsker å følge med på barneklær-biten har jeg en egen facebookside til det: www.facebook.com/retrofantclothing


Ha en fin søndag!

4 kommentarer: