24.02.2015

Bronte topp i Diamond Tiger


Når jeg får slike stoffer i posten er jeg så glad å være en del av Olivias sitt designteam :)

Jeg har lenge hatt lyst å sy en Bronte topp siden jeg bare har endret mønsteret til 2 kjoler før (se her og her) Mønsteret kjøpes på Etsy fra Jennifer Lauren, link til mønsteret her. Jeg elsker konvoluttåpningen!Stoffet jeg brukte heter Diamond Tiger, er produsert av JNY og kan kjøpes hos Olivias her. Stoffet kaller vel for et tigerbilde, eller?Jeg elsker fargen mint og dette er definitivt min favorittnuanse av turkis. Fargene på dette stoffet er nydelig og gult passer så fint sammen med mint har jeg innsett nå :)

Til konvoluttåpningen brukte jeg mint jersey (også fra Olivias, se her) og jeg sydde rundt halsåpningen med en gul coversøm.Mange har spurt meg hvordan jeg får til fine coversømmer. For det meste er det bare øving og jeg får også hoppesting av og til, spesielt om det er tykkere stoffer og flere lag. Men om det er opplegg eller en pyntesøm slik som på denne genseren over jerseylag så funker følgende for meg:
- Jeg legger stoffet under covermaskinen med overlocksømmen brettet til høyre (jeg syr altså på baksiden av stoffet).
- Så syr jeg en coversøm slik at venstre nålen treffer rett til venstre for overlocksømmen.
- Stinglengde på maks (4), diff på 0,75-1. Trådspenning på 4-4-4-3

Jeg sydde str 10 (har 38 til vanlig) og den eneste endringen jeg har gjort er å gjøre den litt videre rundt livet og gjort den litt lengre (ca 10 cm).

2 kommentarer: