02.07.2015

En turkis sommerkjole


Dette stoffet fra Liandlo måtte jeg bare få tak i når jeg så kjolen som Renate sydde (se bloggen og kjolen hennes her). Heldigvis gikk 1,5m og frakt rett under tollgrensen!

Mønsteret jeg har bruk er Stunning Rosy fra Ottobre Design 3/2015 og jeg har sydd en kjole av mønsteret tidligere (se her). Den gangen synes jeg ikke jeg fikk til englestrikken/Framilon fint nok og brukte ribb i stedet. Til denne kjolen hadde jeg lyst å ha hele kjolen i samme stoff og da måtte jeg bare samle litt mot til å prøve meg på englestrikken igjen.
Jeg kjøpte Framilon fra Ottobre på Etsy og denne var det mye mer strekk i enn den gamle englestrikken jeg hadde liggende fra Stoff og Stil. Jeg synes fortsatt at det blir finere å rynke med 2 rynketråder (selv om jeg brukte Framilon teknikken på denne kjolen) der det skal være rynker på framsiden (på overdelen og skjørtedelen). Med 2 rynketråder synes jeg det er mye lettere å fordele stoffet og rynkene jevnt. Men Framilon på baksiden av kjolen synes jeg ble veldig bra. Framgangsmåten jeg har brukt er følgende:

1. Marker midten på kjolens bakstykke og marker midten på Framilon båndet.
2. Jeg brukte limpenn til å lime den ene enden av båndet til stoffet slik at den holdt seg på plass mens jeg sydde et par sting.
3. Strekk båndet slik at midten på båndet treffer midten på kjolen. Du må strekke en del, sørg for at du strekker lik hele veien. Jeg måtte hjelpe maskinen å dra stoffet bakover når jeg måtte strekke så mye i båndet.
4. Jeg sydde vanlig rettsøm med stinglengde 2, men vurderer å sy sikksakk neste gang, jeg tror det kanskje vil bli finere.
5. Når du har kommet til midten strekker du båndet igjen slik at enden på båndet treffer enden på bakstykke.

Effekten ble veldig fin synes jeg, spesielt om man bruker samme stoff på hele kjolen.En ting som jeg gjorde litt annerledes denne gangen og som kan være et tips til de som har tenkte å sy kjolen er å klippe englestrikken som skal i lommen på samme lengde som åpningen på lommedelen. Sist klippet jeg den på samme lengde som åpningen på kjoledelen, som er litt større en lommedelen og da ble lommene stående litt ut på kjolen. Det ble mye bedre nå!

Jeg har ikke gjort noen endringer på mønsteret bortsett fra at jeg droppet vlieselin på midjebåndet og at jeg sydde vanlig ribb rundt halsen (jeg klippet ribben 65 x 5 cm og synes det ble bra til str 38), også uten vlieselin.Jeg er klar for sommeren og kan aldri få nok turkis i skapet! :)

3 kommentarer:

  1. Utrolig flott kjole! Kjempe fin på deg også :) Bare hyggelig å kunne inspirere :D Takk for link ;)

    SvarSlett
  2. Elsker denne modellen! Må bare sy en til meg selv!

    SvarSlett