16.07.2015

Twist knot maxikjole


Jeg liker veldig godt Twist knot mønsteret fra Ottobre 2/2013 (som jeg tidligere har sydd denne tunikaen av). Jeg synes knuten er veldig elegant og forstørrer brystet for de som ikke har så store bryst, samtidig er det rynker under brystet som godt skjuler om man har litt mage.


På baksiden fortsetter båndet som gir en fin effekt der også.


Stoffet ble kjøpt av en dansk nettbutikk som jeg ikke helt husker nå og jeg hadde denne kjolen i tanken når jeg kjøpte dette. Egentlig var kjolen ment til et bryllup men stoffet kom aldri fram i tiden... Stoffet er viscose jersey, er veldig lett og har et fint fall som er perfekt til denne type kjole.


Kjolen er forlenget til maxikjole ved å tegne linjen på siden videre og klippe stoffet lenger.

Min variant er også uten ermer. Jeg har vrangsydd framsiden siden stoffet var dobbelt i utgangspunkt. Jeg tenkte egentlig å vrangsy baksiden også men 2m holdt så vidt og jeg hadde ikke nok stoff til å klippe en ekstra bakdel, derfor har jeg kantet armåpningen på baksiden. Jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå å kante med coveren og kantebåndsapparat og bruke noe annet enn ribb. Men det gikk veldig bra å bruke viscose jersey også! Jeg måtte bare være forsiktig og holde stoffet opp foran kantebåndsapparatet fordi det krøllet seg veldig lett når det bare hang ned.


Rundt stroppene har jeg sydd fast et bånd til å rynke stroppene litt sammen. Jeg synes dette gir en veldig fin effekt og jeg ble veldig inspirert av Renate sin maxikjole med disse båndene på.


3 kommentarer:

  1. Den var knall fin til deg Nicky! Way to go!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Bra du ga meg et push til å bli ferdig med min også ;)

      Slett