26.10.2014

Matchende søskensett med søte rever


Denne uken var jeg så heldig å få min andre pakke som en del av Olivias sitt designteam. De første stoffet jeg hadde lyst å sy av var et søt revestoff fra Lillestoff som jeg synes passer både til gutt og jente. Alle stoffer brukt i dette settet kan kjøpes hos Olivias.

Kjolen jeg sydde til Inara er etter et tysk PDF mønster som heter Herzdame, som kan kjøpes her. Jeg sydde str 80 og synes den samsvarer godt med norske størrelser.
Kjolen har rynker både på skuldrene og på skjortedelen. I tillegg kan den også syes med lommer, som jeg har gjort. Jeg valgte et grått jersey stoff med hvite prikker. 


Jeg sydde også matchende tights av polkadot jerseyen. Utgangspunktet var et tights mønster fra Ottobre 4/2014, men den viste seg å være altfor stor til vår lille jenta, så da brukte jeg en tights hun hadde til å endre på mønsteret.

 

Til genseren brukte jeg mønsteret "Autumn forest" fra Ottobre 4/2014. Jeg sydde på en knappestolp (som er også er en del av mønsteret) og sydde på 2 treknapper fra Stoff og Stil.
Jeg brukte også for første gang kantebåndsapparatet til coveren til å sy kantebånd både rundt nakken og rundt ermene nederst. Det var en periode der jeg vurderte å gi opp og heller bruke vanlig maskin men jeg er glad for at jeg kjempet mot maskinen og fikk det til å funke til slutt! Det ser ikke bare mye bedre ut men kantebåndet kan strekkes mye mer når det er sydd på med coveren.


Fine søskenbilder ble det dessverre ikke, så derfor blir det bare bilde av hver av dem separat!

2 kommentarer:

  1. Kjempefine klær! Stoffene var jo utrolig skjønne og passet så godt sammen. Spørs om jeg ikke må få tak i noe av det jeg også! Første gang jeg er inne på bloggen din, veldig fin!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for kjekk kommentar!! Synes det var litt gøy å ha matchende klær for første gang og da var det kjekt å bruke både striper og prikker for å gjøre forskjell på gutt og jente :)

      Slett