04.02.2015

Min nye favorittkjole - Alder dress


Som dere helt sikkert har fått med dere liker jeg best å sy i jersey stoffer. Men av og til synes jeg det er gøy å utfordre meg selv litt og sy i stumme stoffer. Det kule bartestoffet jeg sydde denne kjolen i heter "cotton chambray" og er et bomulllignende stoff med litt stretch i (selv om det står at stoffet inneholder 100% bomull). Stoffet er på ingen måte jersey og man trenger nok å sy etter mønstre beregnet for stumme stoffer.


Mønsteret heter Alder Dress og kan kjøpes hos Grainline Studios her. I tillegg har hun laget en super sewalong som jeg har brukt til å sy denne, veiledningen som fulgte med mønsteret har jeg ikke åpnet en gang. Sewalongen finner dere her.


Mønsteret inneholder mønsterdeler til en rett kjole og en kjole med rynker. Det er sistnevnde jeg har sydd. Kjolen har rynker rundt hele ryggen og mot forstykket. Forstykket er 2-delt på hver side slik at rynkene stopper rett over hoftene ca. Kjolen er stort sett ikke så vanskelig men man må nok ha sydd litt før jeg ville begynt på denne. Det er gode veiledninger men jeg synes det var litt vanskelig å få en fine rette kant der forstykke er delt i 2.


Kjolen har krage som faktisk var overraskende lett å få til! Jeg har brukt trykknapper fordi jeg synes det ble finest til akkurat dette stoffet.
På illustrasjonen på coveret er kjolen sydd med 2 lommer men jeg synes det var finest med bare en lomme på høyre side. Rundt ermene er det sydd en stoffremse som man da bretter innover og syr fast. Her prøvde jeg meg for første gang på "understitching" noe som var overraskende lett å få til og gjorde det så mye lettere å brette stoffet fint innover etterpå, så denne teknikken kommer jeg til å bruke igjen!
Kjolen er uten ermer og passer vel kanskje best til sommeren. Men om man har tights (noe jeg er veldig glad i!) og en genser til så passer den fint til høst/vår og til og med vinter med noen støvler under også. Siden kjolen har ganske god vidde nederst og er ganske lett tenker jeg at det bare er en fordel å ha tights under ;)

Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hva som er finest: med eller uten belte. Hva synes dere?
Jeg tror min kommer til å bli brukt mye. Den er behagelig å ha på, ikke for trangt over brystet eller midjen, men samtidig ser man ikke større ut pga rynkene som gir en fin form. Jeg kommer nok til å sy minst en til :)


4 kommentarer:

  1. Med belte :) Veldig fin!!

    SvarSlett
  2. Svar
    1. Takk takk :) jeg tror jeg også foretrekker beltet, det gjør kjolen vel litt mer feminint ;)

      Slett