04.08.2015

Lady Rosalie i blondestoff

Jeg var veldig begeistret for dette blondestoffet fra Olivias når jeg kjøpte. Når jeg ikke sydde av det med en gang jeg fikk det i posten og det bare ble liggende ble jeg veldig i tvil på om jeg kanskje hadde gått litt lei både fargen og mønsteret.


Nå trengte jeg en ny topp til ferien og da tenkte jeg på dette blondestoffet. Jeg er fortsatt litt i tvil på hva jeg skal sy av resten av stoffet men synes at toppen ble veldig fin i alle fall!


Mønsteret jeg har brukt er Lady Rosalie fra Mialuna men uten ribb rundt halsen og armåpningen. I stedet har jeg klippet mønsteret uten sømmon akkurat der og kantet med samme jersey som resten av toppen. Jeg har lenge unngått å kante med noe annet enn ribb fordi jeg trodde det var vanskelig. Nå som jeg har fått prøvd å kante med både jersey og viscose jersey synes jeg det egentlig er veldig lett og ingen grunn til å gru seg!! Det eneste man må passe på i forhold til ribb er at man holder stoffet bent foran kantebåndsapparatet slik at det ikke bretter seg når det blir matet inn. Jeg synes det er veldig fint å bruke samme stoff som resten av plagget til kantebånd og stoffet som blir kantet holder seg mye flatere. Når man kanter med ribb synes jeg stoffet veldig lett trekker seg litt sammen, det unngår man ved å bruke vanlig jersey.


En ting som jeg var oppmerksom på var de lyse og mørke deler på stoffet. Jeg tenkte det var finest at den lyseste delen var over brystene og den mørkeste over magen. Jeg måtte da også passe på at disse delene traff i siden på bak- og framsiden. For å gjøre det klippet jeg først framsiden og la spissen under armen på stoffet jeg skulle klippe til baksiden. Da er det lett å se hvor man skal klippe for at det skal matche.

Det har ikke vært den beste sommeren her men heldigvis fikk toppen lufte seg i litt finere vær i Belgia :)

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar