17.07.2014

Ottobre Design twist knot & Hamburger Liebe


 
Denne toppen har egentlig vært halvferdig en stund nå. Jeg hadde kjøpt 1 m av dette nydelige fuglstoffet fra Hamburger Liebe hos Håndlaget av Ingrid men fant ut mens jeg klippet at jeg ikke hadde nok til den siste armen. Da hun var reist på ferie da måtte jeg vente noen uker før jeg kunne ferdigstille dette prosjektet.
 
Mønsteret heter Twist Knot og er fra Ottobre Design 2/2013. Jeg har så langt alltid klippet mønsteret i str 38 uten å legge til sømrom, da pleier det å passe perfekt (jeg bruker str 38 i klær til vanlig).
  
Toppen har rynker midt foran og midt bak. Det tok litt tid å forstå hvordan båndet på ryggen skulle festes, men etter å ha lest veiledningen noen ganger forstod jeg det slik at båndet brettes i 2 og legges mellom overste og nederste delen av bakstykke. Når den er ferdig sydd så henger på en måte bare midten fast og det ser ut til at det ikke er festet.
 
 
 
 
Jeg synes det ble veldig fin med knuten foran og akkurat denne delen var faktisk lettere å forstå enn jeg trodde på forhånd. Det eneste problemet jeg hadde var at det ble så mange lag med stoff at det ble litt vanskelig å sy. Det var umulig å sy under knuten med overlock så jeg måtte bruke vanlig symaskin og trestingssikksakk etterpå.
 
 
 
 


Nå har jeg 1,5 m minus en arm igjen og lurer på om det kanskje skal bli en kjole etter Milchmonster sitt mønster (lik kjolen her)?

2 kommentarer:

  1. Denne likte jeg godt! Satt kjempe fint på deg og! Du er så inspirerende!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Lykke! Det er så kjekt å høre :)

      Slett