31.07.2014

A guilty (flamingo) pleasure - Lady Carolyn fra MialunaDet er noe som gjør at jeg liker så mange tyske mønstre. På Dawanda kan man finne mange fine mønstre og i tillegg følger jeg en del tyske blogger (for eksempel Vanderhand og Joma Style) som bruker mange tyske mønstre.

Lady Carolyn fra Mialuna så jeg først hos Joma Style og her kan dere se mange hennes versjon: http://joma-style.blogspot.com/2014/05/rums-28-mit-lady-carolyn.html
Toppen kan lages med korte, 3/4 eller lange armer og alt dette er inkludert i mønsteret som skrives ut som PDF. Veiledningen er på tysk men det er mange bilder som gjør at det ikke er så vanskelig å forstå hvordan den skal syes.

Jeg klippet opp størrelse 38 som er den størrelsen jeg bruker til vanlig og den passer perfekt. Det jeg har opplevd så langt er at størrelsen på tyske mønstre stemmer veldig godt overens med hva jeg bruker til vanlig mens amerikanske mønstre noen ganger kan være litt store (men da er det bare å gå ut fra kroppsmål og se på tabellen over størrelsene).Toppen synes jeg ble litt for kort for min smak så jeg la til ribb nederst. For forklaring på hvordan jeg gjør dette kan dere lese innlegget her. mønsteret inkluderer ribb på armene som overlapper og som man kan sette trykknapper på. Jeg brukte lilla trykknapper fra Lykkedragen bade rundt halsen og rundt armene.

 
Om jeg kan si det selv så er jeg blitt mye flinkere til å matche sømmer enn det jeg var før. Trikset jeg bruker nå er å sy ribben sammen til en sirkel på vanlig maskin og ikke overlock. På denne måten kan man brette sømmen til hver sin kant før man syr ribben på plagget. Da er det lettere å matche sømmene og det blir helt flatere. På bildene under kan dere se sømmen på skulderen og sømmen nederst.

 

Begge stoffer jeg har brukt på denne toppen er kjøpte jeg via en facebookside for kjøp og salg av metervarer men etter et google søk ser jeg at flamingostoffet også kan kjøpes på Dawanda (Tyskland) og Stofdepotet (Danmark).

 
 

Jeg ble veldig i tvil på om flamingoer passer til voksentøy men så synes jeg også at dette stoffet var så kult at jeg bare måtte sy  noe til meg selv :-) Kanskje ikke denne toppen kan brukes på jobb,men når jeg er hjemme tror jeg den skal brukes mye!!

Hva synes dere? Passer stoffet til voksentøy? Når ville dere brukt den, ville dere gått på jobb med den (kontorjobb)?

7 kommentarer:

 1. Kjempefin genser! Sprekt stoff. Jeg synes man kan ha slik genser på kontoret. Frisker opp et trist kontorlandskap. 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Gurimalla! Jeg tror jeg må samle litt mot å ta den på en av de neste dagene ja :)

   Slett
 2. Herlige farger! Flamingoer kan så absolutt brukes til voksne også :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Godt å høre at noen andre også synes det ;)

   Slett
 3. Denne var jo herlig! "Fladingo" (som barna mine sa) passer til alle!

  SvarSlett
 4. Jeg er dog lærer, men hadde glatt brukt den på jobb!

  SvarSlett